2012. 11. 16.

Negróval erősít az AWT

Nemrégiben az RCH színeiben találkozhattunk a Siemens ES64F4-eseivel Magyarországon. A Negrók kedveltek lettek a vasútbarátok körében – még ha nem is mindegyik mozdonyvezető örült a mozdonyok hazai szereplésének.


November közepétől az AWT új mozdonnyal erősíti a flottáját: az MRCE állagába tartozó 189 150-es pályaszámú fekete mozdony már az oldalán viseli a korábban csak látványterveken szereplő nagy sárga matricát, rajta a vasúttársaság jelzésével.
A korszerű mozdony alkalmazásával akár 25 százalékkal kevesebb energiát használhatnak fel egy vonat továbbításához – ecsetelte a gép előnyeit David Kostelník, az AWT vasúti divíziójának igazgatója. A korszerű, energiatakarékos jármű használata pedig kulcskérdés a vállalat számára – fűzte hozzá.
Így fest az AWT látványtervén a 189 150-es
(grafika: AWT)

A gép Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon, Ausztriában és Németországban közlekedhet. A gépet a csehországi székhelyű, de Magyarországon is aktív cég három évre vette bérbe. Idehaza nem valószínű azonban, hogy felbukkanhat, ugyanis az AWT a gépen a Chałupki–Bohumín–Břeclav útvonalon használja majd a tervek szerint.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.