2012. 11. 23.

Új jegykiadó automatákat állít üzembe a MÁV-START

Negyvennyolc jegykiadó automatát telepít a MÁV-START a Budapest és Szolnok közötti vasútvonalakra jövő tavasztól – közölte a vasúttársaság pénteken.


A közlemény szerint ezzel nemcsak az utasok menetjegy- és bérletváltási lehetőségei bővülnek, hanem az értékesítés is költséghatékonyabbá válik a vasúttársaság számára.
Jelenleg hat helyszínen, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, valamint Kelenföldön, Ferihegyen és Pestszentlőrincen található összesen 14 jegykiadó automata. A vasúttársaság növelni kívánja az automaták számát, az érintett állomások és megállók körét is bővítve.
A szolgáltatásfejlesztéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárás lezárult, a MÁV-START a napokban kötötte meg a szerződést az automaták leszállítására, valamint a garanciális javításokra - derül ki a közleményből.
Első körben 48 automatát telepít a vasúttársaság. Ezek közül negyvenet a Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonal összes állomására és megállóhelyére, nyolcat pedig a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonal hat állomására és megállóhelyére. Ezen felül lehetőség lesz a szerződésben foglalt opció lehívása esetén további 62 automata telepítésére is a budapesti elővárosi vonalakon.
Az első automaták várhatóan 2013 tavaszától állnak majd az utazók rendelkezésére. A fejlesztéssel egyszerűsödik az utasok jegyhez jutási lehetősége olyan állomásokon, ahol jelenleg nincs jegyvásárlási lehetőség, illetve csökken a sorban állásra fordított idő ott, ahol eddig is volt jegypénztár – közölte a MÁV-START.
Az új automatákból bármilyen belföldi viszonylatra vásárolható lesz menetjegy, bérlet, valamint IC pót- és helyjegy is. Az automaták egyesítik a jelenlegi jegykiadók és az internetes jegynyomtatók feladatkörét, mert a jegyvásárláson túl az interneten vásárolt jegyek átvétele, kinyomtatása is lehetséges lesz. Fizetni készpénzzel és bankkártyával is lehet majd, továbbá lehetőség lesz az érintkezésmentes bankkártyák használatára is.

MTI

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.