2013. 03. 28.

Halálos baleset Bécsújhely közelében

Halálos vasúti baleset történt szerdán késő este Bécsújhely közelében, Obereggendorfnál. Egy tehervonat és egy pályás mérőkocsi ütközött össze frontálisan. A balesetben két vasutas meghalt.


Szerda este Wiener Neustadt és Ebenfurth között, Obereggendorfnál összeütközött egy pályás mérőkocsi jármú és egy tehervonat. A frontális ütközés nyomán két vasutas, a mérőkocsi vezetője és egy másik munkatárs meghalt, három pedig megsérült – adta hírül az osztrák közszolgálati média, az ORF.
Egyelőre nem tudni, hogy mi okból volt azonos vágányon az ÖBB állomáson várakozó mérőkocsija és az érkező, az RTS 2016 907-es pályaszámú gépe által továbbított tehervonat, a baleset okait vizsgálják. Az elsődleges feltételezések szerint emberi mulasztás okozhatta a balesetet, de hivatalos, biztos végeredményről csak később lehet beszámolni.
A baleset miatt a Pottendorfer Linién Bécsújhely és Ebenfurth között nem járnak a vonatok, buszokkal pótolják a szerelvényeket.
(A kép forrása: fireworld.at)


A baleset helyszíne 

Délután adta hírül az ORF, hogy a forgalmi szolgálattevőt feljelentették, ugyanis a vizsgálatok alapján az ő hibája okozta a két vasutas halálával járó balesetet.

Halász Péter

frissítve: 2013. március 28., 16:08

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.