2013. 03. 11.

Mozdonyhorgászat Svájcban

Két vasúti daru segédkezett vasárnapra virradó éjjel a Svájc francia részén, Cossonaynél még pénteken a földkúpon túlfutott tolatómozdony visszaemelésében. A balesetben szerencsére csak könnyebben sérült meg a mozdonyvezető és a tolatásvezető.
Még pénteken dél előtt nem sokkal történt, hogy Svájc francia nyelvterületén, Cossonaynél az SBB Cargo Am 843 077-es pályaszámú dízelgépe túlfutott az egyik csonkavágányt lezáró földkúpon és a közeli La Venoge vizében landolt a mozdony. A balesetben szerencsére csak könnyebben sérült meg a mozdonyvezető és a tolatásvezető.

(fotók: Keystone)

A baleset helyszíne

A mozdonyt két vasúti daru emelte vissza a sínekre vasárnapra virradó éjjel, a munka mintegy egy órán keresztül tartott. Az előkészületek és az utómunkák miatt 22:30 és hajnali öt óra között vágányzárat kellett bevezetni a Lausanne és Vallorbe közötti vasútvonal érintett szakaszán.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.