2013. 05. 23.

Íme Debrecen új villamosa!

Amint tegnap hírül adtuk, a korábbi tervekkel ellentétben csütörtök délelőtt helyett már hétfőn este megérkezett Debrecenbe az épülő 2-es villamos vonalára szánt első villamoskocsi a spanyol CAF zaragozai gyárából. A DKV szakemberei ma délelőtt bontották ki védőcsomagolásából a két darabban szállított járművet, és a kocsiszínbe vezető Ispotály utcai vágányon sínre került, majd összeállt az új debreceni villamos. Friss képgalériánk következik!



Az új debreceni villamos már saját kerekein pihen az Ispotály utcai összekötő vágányon
(fotó: Kóródy Ádám)

Már hétfőn megérkezett hosszú útjáról a debreceniek új büszkesége a cívisvárosba, ám a járművet a szállítás közbeni sérülésektől védő burkolat eltávolítása után ma csodálhatták meg az érdeklődők a CAF gyártotta új villamost. A kedzeti kommunikációs nehézségek után ma példás gyorsasággal megérkeztek a fényképek is a projekt kommunikációs feladatait ellátó Debrecen Televízió munkatársasitól, melyeket ezennel közre is adunk.
A csatolt sajtóközlemény szerint „a villamost szállító speciális járművek reggel 7 óra 30 perckor indultak el az István úti telephelyről, ahonnan a Déli soron és Salétrom utcán keresztül érkeztek meg az Ispotály utcára. A két részben szállított villamost a speciális szállítójárművekről sínre gurították, majd a két elemet a szakemberek összeszerelték. A zökkenőmentes szállítást és szerelést követően az új villamos 12 óra után néhány perccel érkezett meg a Salétrom utcai telephelyre. A jármű május végétől próbajáratként közlekedik majd a Petőfi tértől a Péterfia utcáig.” Ami a folytatást illeti, a „megrendelt új CAF-villamosok következő példányát előreláthatólag júniusban szállítják, 2014 tavaszáig pedig folyamatosan mind a 18 új villamos megérkezik Debrecenbe” – írja a DTV közleménye.
Érdekesség, hogy a jármű pályaszáma (511) alapján a DKV Zrt. a KCSV-k pályaszámtartományát (500-510) követően számcsoportba számozza be folytatólagosan a CAF-villamosokat.

Még két darabban, de már ponyvák nélkül, a szállítást végző kamionok fedélzetén

A Salétrom utcán közelíti meg a sínre helyezés helyszínét az új jármű

Az Ispotály utcai, kocsiszíni menetkre használt vágányon helyezik sínre a CAF-villamost

Az egyik fele már sínen...

... majd a másik járműfél érkeztével kezdődhet az összeszerelés

Összeállt az új jármű, következhet az „élesztés”
(fotók: Debrecen Televízió)

További képek a szállítás végső fázisáról és a sínre helyezésről a Dehir oldalán.


Magyarics Zoltán

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.