2013. 06. 24.

Árvíz után – holnaptól újra járható az Almásfüzítő–Komárom és az Almásfüzítő–Dunaalmás szakasz

A MÁV-START honlapján közzétett legfrissebb információk szerint holnap, azaz június 25-én reggel üzemkezdettől egy vágányon felveszik a forgalmat a korábban árvíz miatt teljesen lezárt Almásfüzítő–Komárom vonalszakaszon. A pálya helyreállítása miatt egyelőre egy vágányon indul meg a forgalom, 40 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett. A fővonal mellett a Komárom–Esztergom vonal árvíz által megrongált szakaszán is megindulhat a közlekedés. Kattintsanak a részletekért!


Az eredeti terveknek megfelelően június 25-én reggel felveszik a forgalmat a hegyeshalmi vonal árvíz miatt lezárt Almásfüzítő–Komárom szakaszán - adta hírül ma a MÁV-START. Az első fázisban a Dunától távolabb eső vágányt nyitják meg, 40 km/órás korlátozás mellett. Ami az előrelátható késéseket illeti, egyik közleményében 20-40 perces késéseket jósol a vasúttársaság, míg a másik szerint „a vasúti pálya helyreállítása miatt Komárom és Almásfüzitő között lassabban, illetve csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok, így 10-20 perc késés várható közlekedésükben.” A számtani átlag kiszámítását és annak tapasztalati szorzókkal történő korrigálását a kedves Olvasóra bízzuk... Egy biztos, a vonalon az árvízi korlátozások miatt bevezetett pótjegymentesség is megszűnik, azaz a menetrendben felárasként jelölt vonatokra holnaptól ismét meg kell váltani a gyors- vagy IC-pótjegyet.
A későbbiekben pedig MÁV-START közlése szerint „a másik, Duna felé eső vágányt június 27-től használhatják ismét a szerelvények, szintén csökkentett, 20 km/h-ás sebességgel.”

A fővonal mellett a Komárom–Esztergom vonal forgalma is helyreáll holnaptól, egyelőre 20 km/h-es sebességkorlátozással. Ami a károkat illeti, a hírek szerint az Almásfüzitő–Dunaalmás szakaszon mintegy 40 méteren mosta el a Duna a vasúti ágyazatot – ennek helyreállítása és a pálya állapotának vizsgálata mostanra fejeződött be. A 4-es vonalon tehát újra teljes gőzzel előre a kétvonatos alibimenetrendek útján!

MÁV-START / RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.