2013. 06. 21.

Megint csúszik

Újabb, későbbi határidőt adott meg a VBB a berlini Ringbahn és a dél-keleti kapcsolódó vonalak üzemeltetési pályázata kapcsán kiírt tenderre. Kérdés, hogy emiatt veszélybe kerül-e a 2017-es üzemkezdet?


Június 24. helyett július 15-éig kell leadni a pályázatukat a berlini gyorsvasút üzemeltetési tenderére az érdeklődő cégeknek. A határidő módosítása mellett a végső lezárás előtt nem két, hanem csak a határidő előtt három hétig tehetők fel kérdések a pályázat kapcsán a részvevők részéről. Emellett pedig pontosítani kell a majdani pályázóknak az átvenni szándékozott alkalmazottak munkabérének megtartására vonatkozó vállalásait is.
A kérdés már csak az, hogy az újabb határidő-módosítás befolyásolhatja-e és ha igen, akkor mennyiben befolyásolja majd a 2017 decemberi menetrendváltásra tervezett üzemkezdetet a majdani üzemeltetővel?
Korábbi összeállításunkban már jeleztük: nem kevés pályázó érdeklődik a berlini gyorsvasút üzemeltetési jogai iránt, közöttük neves járműgyártók is akadnak.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.