2013. 06. 06.

Wifit a buszra!

A svájci postabuszok közül 1250 járműre szerelnek fel WLAN-Hotspotokat. A wifis internetszolgáltatással így a PostAuto flottájának 70 százalékát látják el.


A svájci közlekedési cég a német IPmotion GmbH-t és a zürichi WLAN-Partner.com nevű céget kérte fel, hogy a társaság 1250 járművére szereljék fel a wifis internet-hozzáférési pontokat.
A lépés nyomán a buszok 70 százalékán áll majd az utasok rendelkezésére az ingyenes, vezeték nélküli internet-hozzáférés. A PostAuto közleményében jelzi: olyan kialakítású, speciális berendezéseket választottak, amelyek a mobiljel megszűnése esetén a lehető leggyorsabban keresnek egy másik kapcsolatot, így a lehetőségekhez mérten szakadásmentes kapcsolatot élvezhetnek az utasok. A német IPmotion által gyártott készülékeket a svájci WLAN-Partner.com konfigurálja majd, ezek után ők végzik a buszokba való beépítést és a készülékek felügyeletét, karbantartását is ellátják.
A PostAuto jelezte: az utasok egyre jobban megkedvelik a fedélzeti internetezési lehetőséget, különösen az okostelefonokkal utazó utasok keresik ezt a szolgáltatást. Emellett a szolgáltató is jól jár, hiszen az internetes adatkapcsolatot egy GPS-el összekötve hatékonyan tudja meghatározni a járművek helyzetet és a forgalomszervezésben is segítségül hívhatják a rendszert.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.