2013. 07. 10.

Vasutasnapi meglepetés: IC+ a Füstiben!

A közelgő vasutasnap miatt úgy döntött a MÁV: megmutatják a közönségnek is az új, Bécsből visszatérő személykocsit. Így a kocsi minap meghirdetett menetrendje is megváltozik. Viszont akárki nem láthatja majd a járművet a vasutasnapon.


Az eredeti tervekkel ellentétben a hazatérő jármű nem tér vissza egyből Szolnokra, hanem várhatóan csütörtökön éjfél és fél egy között érkezik Ferencvárosba. Innen a Magyar Vasúttörténeti Parkba viszik a járművet, ahol a vasutasnapi ünnepségeken lesz látható az új kocsi. A jármű várhatóan szombaton 16 óráig marad a Füstiben – tudtuk meg a MÁV-START-tól.
Emlékeztetőül: a tervek szerint Floridsdorfból 15:00-kor indul a menet szerdán, Stadlaunál 15:30 magasságában kel át a Dunán a jármű. A klederingi rendezőben öt percet áll majd 15:45 és 15:50 között, az államhatárt a tervek szerint 17:20-kor lépi át. Hegyeshalomban 17:30-tól 20 óráig marad majd a jármű.
Azonban az is biztos, hogy a személykocsit akárki nem láthatja: a Magyar Vasúttörténeti Park oldala szerint július 13-án, szombaton „zártkörű vasutasnapi rendezvény” miatt a „romkert” zárva tart majd.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.