2013. 09. 08.

Videóajánló - XXXV. rész: Tramwaytag mozgóképen

A tegnapi bécsi Tramwaytag apropóján válogattunk a korábbi évek villamosnapjainak mozgóképes dokumentációjából. Mai ajánlott rövidfilmjeink között a látogatók számára is ismerős képsorok mellett a kulisszák mögé is bepillanthatunk.



A Wiener Linien Youtube-csatornáján számos videó között a Tramwaytagról készült hivatalos rövidfilmek is fellelhetőek. Bár alig néhány percbe sűrítve örökítik meg az egész napos rendezvény egyes eseményeit, néhány megnyitó előtt készült képkocka kifejezetten „werkfilm” jelleget kölcsönöz nekik. Sajnos a korábbi évek filmjei közül csak a 2011-es és 2012-es elérhető, így ezeket ajánljuk ma. Kezdjük a 2012-es eseményről készült filmmel! Ez az év annyiban egyedi volt, hogy villamoskocsiszín helyett a Spetterbrücke buszgarázsban rendezték meg a Tramwaytagot. Nem maradtunk azért villamosok nélkül, ugyanis az utóbbi évek leghosszabb, nosztalgiavillamosokkal kiadott ráhordójáratát szervezték meg az érintett egyesületek.



Második kisfilmünk a 2011-es Tramwaytag hivatalos összefoglalója. A helyszín ismét különleges volt, ugyanis aktív kocsiszín helyett az éppen negyed százados jubileumát ünneplő bécsi villamosmúzeum adott helyt a rendezvénynek. A képsorok már csak azért is értékesek, mert a múzeumot idén építik át, így a 2011-ben látható formában már nem láthatjuk a kollekciót. Ebben az évben a Wiener Lokalbahnen AG is hozott a ráhordójáratok számára járművet egy veterán motorkocsi képében, mely szintén feltűnik az alábbi képsorokon.




Magyarics Zoltán

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.