2014. 10. 10.

Wien Hauptbahnhof: elkészült

Hivatalosan is átadták a nagyközönségnek a bécsi főpályaudvart. A Südbahnhof és az Ostbahnhoftól némileg délebbre fekvő átmenő állomást 2012 decembere óta használják már a vonatok, de a létesítmény teljes egészében csak most készült el – a távolsági vonatok pedig decembertől népesítik be.


Október 10-én megnyitotta kapuit az ÖBB új pályaudvara, a bécsi Hauptbahnhof. Az új létesítmény egy részét 2012 vége óta már használhatják az utasok, azonban a főpályaudvar java része még ekkor csak épült. Az ideiglenes megnyitásra a régi Ostbahnhof bezárása miatt volt szükség, azonban 2014 decemberétől a budapesti és a prágai, valamint a grazi vonatok népesítik majd be az állomást, míg egy évvel később valamennyi bécsi távolsági járatát ide összpontosítja az osztrák vasút.


Az új főpályaudvar megnyitása kapcsán pénteken és október 11-én, szombaton – a Tramwaytaggal párhuzamosan – ünnepelni hívja az utasokat és a látogatókat az ÖBB. Ennek okán a RegionalBahn természetesen részletes beszámolóval jelentkezik majd a helyszínről. A programok részletesen a www.hauptbahnhof-wien.at címen olvashatók.

Október 10-én délelőtt is sokan voltak kíváncsiak az új főpályaudvarra és a megnyitóünnepségre
(fotók: ÖBB)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.