2015. 07. 03.

Bülach kimaradt

Nem jártak jól a Schaffhausenből Zürichbe tartó RegionalExpress utasai: a vonat nemes egyszerűséggel áthaladt az állomáson. A mozdonyvezető elfelejtette a megállást.


Alighanem nagyot nézhettek azok az utasok, akik július 2-án kora délután a Schaffhausenből 14:40-kor induló RE 4927-es számú vonatot választották utazásukhoz. Az SBB RBe 511-es sorozatú motorvonatából kiállított vonat ugyanis nemes egyszerűséggel áthaladt Bülach állomáson. Ezzel nem is lett volna különösebb gond, ha a vonatnak nem lett volna ott megállása. De bizony volt és a leszálló utasok legnagyobb csodálkozására kimaradt a megállás. Előbb csak csodálkozhattak, később pedig a vonat hangosításának segítségével közölték velük: a mozdonyvezető bizony elfelejtette a megállást. Az utasoknak pedig nem maradt más választása, minthogy beutazzanak a következő megállóig, Zürich-Oerlikonig, ahonnan S-Bahnnal utazhattak vissza Bülachba.
Az SBB az eset kapcsán közölte: a mozdonyvezetőt is megijesztette a hiba. Ám a menetrendben rögzített napi 170 ezer megállás közül óhatatlan, hogy kimarad néhány, nem okoz nagy problémát, különösen, ha a jelzőket megfelelően kezelték. Nyilván az utasoknak valóban kellemetlen, emiatt a sajtón keresztül is elnézést kért az SBB az érintett utasoktól. A mozdonyvezetőt kollégái pedig bizonnyal zrikálják még egy ideig, hogy ugye nem felejti el a megállásokat?

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.