2015. 07. 03.

Baszk nagyherceg

Igazán extravagáns, mégis mértéktartó arculatot kapnak majd az új villamosok, amelyek várhatóan 2017-től szállítják a kis ország fővárosában és térségében lakó utasokat.


Bemutatták a luxembourgi CAF-villamosok látványterveit. A járműveket a baszk CAF-tól szerzik majd be, a 45 méter hosszú kocsikból 21 darabot szállítanak majd. a 83 millió euró értékű beszerzés keretében érkező villamosok oldalanként nyolc ajtóval bírnak majd és összesen 450 utast szállíthat egy-egy szerelvény. A járművek megjelenését a lyoni Avant-Première ügynökség álmodta meg, akik töbek között a rijádi (‏الرياض) és a nizzai villamosok formatervét is jegyzik.

A villamosok illeszkednek majd a történelmi városképbe is

A magasvágányok természetesen füves kialakításúak lesznek

Világosban és sötétben is jól mutatnak majd az új villamosok

A villamosok megjelenésükkel harmonikusan illeszkednek majd a városképbe, egyben modern arcát is mutatják majd az új üzemnek, miközben a historikus környezet sem csorbul az ígéretek szerint.
A tizennégy állomást magában foglaló, 6,4 kilométer  hosszú villamosvonal  a tervek szerint a Place de l'Étoile belvárosi végpontról a pályaudvar érintésével a LuxExpoig vezet majd Kirchberg kerületben, ahol nem mellesleg a járműtelep is helyet kap.

A kocsik tágasak és akadálymentesek lesznek. A belső tér is kellemes, üde színvilágban pompázik majd
(a képek forrása: Luxtram)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.