2016. 06. 15.

Helyi Werbelok

A brandenburgi RE1-es sebesvonati viszonylat a tartomány egyik kirakatvonala. A hosszú, kelet-nyugati kapcsolatot biztosító viszonylaton korszerű, emeletes ingavonatok járnak és amióta a DB Cargotól sikerült leigazolni a 182-eseket, ezek a gépek közlekednek a vonalon – felületüket pedig mind gyakrabban használják hirdetésekhez.



A DB Regio cottbusi telephelyének 182-eseit szívesen használják különféle hirdetések felületeként. Első sorban persze a helyi érdekeket szolgálják, hiszen a 2015-ös Bundesgartenschaut (kertépítészeti kiállítást) is népszerűsítette egy gép, most pedig Berlin és Brandenburg tartományok felfedezésére invitál az egyik mozdony – a kirándulások megfelelő eszköze pedig azt RE1-es viszonylat vonatai lehetnek.
A gép oldalán a vonal menti nevezetességek, látnivalók láthatók, amelyek így vagy úgy jelképeivé váltak az adott városnak. Így került fel a magdeburgi dóm, a brandenburgi dóm, a potsdami Sanssoucci-kastély, a berlini főpályaudvar, Erkner, Fürstenwalde és Frankfurt an der Oder, illetve Cottbus nevezetességei.
A három tartományt – Alsó-Szászország, Brandenburg, Berlin – érintő viszonylat egyébként is jól prosperál, de alapvetően a helyi turizmus fellendülését várják ettől az akciótól is. A járat 1994-es beindítása óta naponta mintegy 100 ezer utast szállít és a térség legfontosabb regionális vasúti viszonylatává vált.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.