2017. 03. 14.

Vectront vesz a GYSEV

A Siemens nyerte meg a GYSEV mozdonyvásárlásra vonatkozó tenderét. A német járműgyártó a régiós magyar vasúttársaságnak kilenc mozdonyt szállít, amelyek közül az elsőket még idén meg is kapja majd a vasúttársaság.


A megállapodás aláírása alkalmából kiadott közlemény szerint az Európai Beruházási Bank biztosítja azt a 40 millió eurós hitelkeretet, aminek terhére a GYSEV kilenc Siemens Vectron mozdonyt vásárolhat.


A közlemény szerint két dízel segédhajtással ellátott, kétáramnemű Vectron AC, valaint három több áramrendszerű Vectron MS mozdonyt rendel azonnal a GYSEV, maradék négy Vectron AC pedig opciós lehetőségként szerepel. A megrendelt mozdonyokat még a nyár folyamán szállítja a Siemens, köszönhetően annak, hogy a mücnheni gyár a megrendelések mellett saját kockázatára készletre is gyárt mozdonyokat, így gyorsan tud reagálni a megrendelésekre.
Az új mozdonyokat elsősorban a nemzetközi teherforgalomban használják majd, de a soproni és szombathelyi IC-k élén is megfordulhatnak majd a gépek.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.