2017. 04. 26.

Halálos szerencsétlenség Bressanone közelében


Éjfél körül baleset történt a Brenner-vasúton, Bressanone közelében, a vonatközlekedést Fortezza és Bressanone között felfüggesztették.


23:55-kor egymásnak ütközött két pályakarbantartást végző jármű Bressanone állomástól északra, a városi kórház magasságában. A balesetben két fő elhunyt, három fő súlyos sérülésekkel került kórházba. A pálya átépítésén dolgozó, betonaljakkal rakott szerelvény feltehetőleg fékhiba miatt megfutamodott és egy másik, álló karbantartógépnek ütközött és kisiklott. A kisiklott járművek robbanás következtében lángra kaptak, ez vezethetett a halálos sérülésekhez.



A vonatokat Brennero és Bolzano között buszokkal pótolják, az FS közlése szerint a távolsági vonatok utasai legalább 30 perces késést könyvelhetnek el a buszos pótlás miatt. A pályahálózatot üzemeltető RFI megkezdte a baleset okainak kivizsgálását, az elsődleges vizsgálatok szerint az aláverőgép hibája miatt ütközhetett a síncsiszolónak.

A munkaterületen körüülbelül 50 fő tartózkodott, amikor a pálya átépítésén dolgozó, 1.500 tonnányi betonaljjal megpakolt szerelvény megfutamodott. A két elhunyt (Achille De Lisa †52, Salvatore Verolla †42) és a három súlyosan megsérült pályamunkás a római székhelyű, pályakarbantartással foglalkozó Generale Costruzioni Ferroviarie S.p.A (GCF) cégnek dolgozott.

Adorján Péter; utolsó frissítés: 22:40

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.