2017. 06. 06.

LEO a bakkal ütközött

A přerovi állomásra bejáró LEO Express-féle FLIRT ütközött rá a bakra pünkösdhétfőn reggel. A balesetben tizenheten sérültek meg, a kár pedig több tíz millió korona.


Az állomásra bejárás során ütközött neki egyelőre tisztázatlan okok miatt a LEO Express egyik motorvonata Přerovban pünkösdhétfőn reggel. Az 5:54-kor érkező vonat egyelőre tisztázatlan okok miatt a vágány végét jelző főjelzőn túlhaladt és nekiment a vágányzáró baknak. A balesetben tizenöt utas sérült meg könnyebben a mintegy száz utazó közül, rajtuk kívül további két utaskísérőt kellett ellátni az olomouci egyetemi kórházban. A sérültek elhagyhatták a kórházat, egyetlen várandós nőt tartottak ott megfigyelésre, de időközben őt is hazaengedték már.

(a képek forrása: Drážní inspekce)

A balesetben a rendőrség mintegy ötmillió koronás kárértéket állapított meg, a Vasúti Hatóság, a Drážní inspekce viszont 20 millió koronára becsüli a kárértéket, ebben viszont már a motorvonat javítása is benne van.
A rendőrség és a hatóság elsődleges vizsgálata szerint a mozdonyvezető hibája, figyelmetlensége vezetett a balesethez, de a részleteket még vizsgálják.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.