2017. 07. 12.

Fát szállító teherautóval ütközött az StLB szerelvénye

Súlyos, de szerencsés baleset történt a Murtalbahnon ma dél körül. A mellékvonalon jelenleg nem közlekednek vonatok.


13:30 körül egy fát szállító teherautóval ütközött és kisiklott a Steiermärkischen Landesbahnen (StLB) egyik vezérlőkocsival előre közlekedő ingaszerelvénye (VT 33+VS 44) a Murtalbahnon Stadl an der Mur határában. A baleset egy nem nyilvános átjáróban történt, amikor a teherautó vezetője az erdőből kívánta elszállítani a rönköket.

A meinbezirk.at képei alapján kérdéses a járművek sorsa.

A baleset helyszíne

A balesetben a mozdonyvezető könnyű sérülésekkel, a teherautó vezetője és az egyetlen utas sokkal került a Tamswegben lévő kórházba. A vonalon buszos pótlást szervezett az StLB, ami legalább a műszaki mentés és a pálya vizsgálata idejére fennmarad.


Magyarics Zoltán

1 megjegyzés:

  1. Ha ez a motorkocsi modern alu-műanyag lett volna, pap kellett volna a helyszínre, nem mentők! Újabb bizonyíték arra, hogy a jelenlegi EU ütközés-állósági szabványok kamu szövegek, amik az életvédelem helyett a gyártók és a pft. üzleti érdekeit szolgálják (könnyű vonatsúly => nagy gyorsulás-lassulás, alacsony tengelynyomás). Sajnos azonban az olyan anyag, amit nem építenek be egy vonatba, semmilyen trükkel sem védheti meg a bent ülőket ütközéskor.

    VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.