2018. 02. 04.

Ütközött a Silver Star

Súlyos baleset törtét Dél-Karolina államban február 4-én hajnalban: a 91-es számú, New York és Miami között közlekedő Silver Star gyorsvonat egy tehervonattal ütközött. Részletek a kattintás után.



A Amtrak-re nagyon rájár mostanság a rúd: szűk két hónapja szenvedett látványos balesetet a cég egyik Cascades-járata Washington államban, ma hajnalban pedig a New Yorkból Miamibe tartó Silver Star szenvedett súlyos balesetet. A 91-es számon közlekedő vonat Dél-Karolina államban, eddig nem tisztázott körülmények között a CSX Trasnsportation egyik tehervonatával ütközött Cayce városnál, nem messze az állam fővárosától, Columbiától. Az utasokat álmukban érte a szerencsétlenség - a beszámolók szerint az ütközés éjjel 2 óra 35 perckor következett be.
A baleset következtében két fő vesztette életét, és sokan megsérültek - a helyi szervek 70, különböző fokban sérült utast szállítottak kórházba. A Silver Star fedélzetén a jelentések szerint 139 utas és 8 fős személyzet volt a baleset idején. A helyszíni felvételek szerint a személyszállító vonat vonógépe, valamint a tehervonat egyik mozdonya sérült meg komolyabban.


Magyarics Zoltán

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.