2018. 04. 20.

Tolatási baleset Salzburgban

Összesen 54 ember sérült meg abban a vasúti balesetben, ami pénteken hajnalban történt Salzburg főpályaudvarán. Két tolatóegység ütközött össze.


Az osztrák közszolgálati médiaszolgáltató, az ORF közlése szerint pénteken hajnali 4:45 körül ütközött össze két vonatrész Salzburg főpályaudvaron tolatási mozgás közben. Az éjszakai vonatok kocsijai mintegy 25 km/h-s sebességgel ütköztek egymásnak, a balesetben az eddigi adatok szerint 54 ember sérült meg könnyebben, őket a környező kórházakban látták el.
A baleset akkor következett be, amikor a Velence felől érkező NJ 236-os és a Zürich felől érkező NJ 467-es kocsijait egyesítették a Bécs felé tartó szerelvény számára. A balesetben a budapesti vonatrész nem érintett, az már közel egy órával korábban, 3:57-kor távozott Salzburgból.
A baleset pontos okai egyelőre még nem ismertek, a vizsgálat még zajlik.

RegionalBahn hírösszefoglaló

2 megjegyzés:

  1. Ha egy 25 km/h-s ütközéstől így megrogyott, akkor ez is csak optikai tuningot kapott a felújítás során!

    VálaszTörlés
  2. Másnap is alkottak:
    http://www.spiegel.de/panorama/oesterreich-fuehrerlose-waggons-rasen-30-kilometer-bergab-a-1204010.html
    http://www.nachrichten.at/oberoesterreich/Gueterzug-nach-Geisterfahrt-entgleist-Mitarbeiter-suspendiert;art4,2876365

    VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.