2018. 05. 05.

Tram-EM 2018: svéd győzelem

2018-ban Európa legjobb villamosvezetői a stockholmiak lettek, de Skandináva általában tarolt egyéniben és csapatban is: a magyar csapat pedig középmezőnyben zárt ezúttal.




Idén hetedik alkalommal rendezték meg a villamosvezetők európai bajnokságát: ezúttal az idén 150. születésnapját ünneplő stuttgarti villamosüzem volt a házigazda. Az SSB-nél tartott versenyen taroltak a skandináv országok: férfi egyéniben a legjobb helyezést a bergeni villamosüzem nyerte el; második pedig a stockholmi üzem képviselője lett (a harmadik legjobb férfi villamosvezető Moszkvából érkezett); női egyéniben szintén a stockholmiak vitték el a második helyet (első Frankfurt am Main, harmadik Drezda járművezetőnője lett). A csapatversenyt szorosan, de Stockholm nyerte meg, második Frankfurt am Main, harmadik pedig a norvégiai Bergen delegációja lett. Meg kell jegyezni, hogy Stockholm és Frankfurt am Main azonos pontszámmal jutott fel a dobogóra, de a svédek jobb időeredményünk miatt jutottak az első helyig.
A magyar színeket idén Nagy Zsuzsanna és Horváth Zsolt képviselte Budapestről, a BKV-tól: 3600 pontjukkal a középmezőnyben, 10. helyen zártak.

A versenyen 25 ország kétfős csapata vett részt

A magyar csapat: Nagy Zsuzsanna és Horváth Zsolt

A legjobbak: takarásban a frankfurtiak; középütt a bajnok stockholmi csapat; jobbra pedig a harmadik helyezett bergeni csapat ünnepel
(a képek az élő videóközvetítésből származnak)

A villamosvezetők Európa-bajnokságát 2019-ben május 5-én rendezik majd meg az akkor szintén a villamosüzem 150. születésnapját ünneplő belga fővárosban, Brüsszelben.

RegionalBahn hírösszefoglaló

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.