2018. 05. 15.

A Békapofa visszatérhet!

Visszatérhet a legendás elővárosi motorvonatok egyik képviselője a napi üzembe – erősítette meg a České Dráhy szóvivője. A 451-es sorozatú motorvonatok utolsó példányainak egyike nagyobb javítás után kerülhet forgalomba.





Várhatóan még májusban ismét forgalomba állhat egy „Békapofa” a prágai elővárosi vonalakon. A legendás motorvonatok hivatalosan már április végén elbúcsúztak a napi üzemtől, de a ČD tartalékként a még üzemképes vonatokat megtartotta. Úgy volt, hogy egy szerelvény május 14-én forgalomba is áll, ám erre nem került sor. Petr Štáhlavský, a ČD szóvivője úgy fogalmazott a szaksajtó kérdéseire válaszul: a motorvonaton komolyabb javításokat kell elvégezni, csak ez után, de még várhatóan május közepén visszatérhet a napi forgalomba a 451 025+451 026-os egység.
A közlekedési szövetség, a PID eközben felhívta a ČD figyelmét, hogy a járműkiadást mindenesetre stabilizálja a közszolgáltatás keretében üzemeltetett S41-es viszonylaton: akár úgy is, hogy alvállalkozásba más szolgáltatók járműveit vonja be, a Studenka-motorvonatok közlekedtetése a városon belüli viszonylaton nem elfogadható.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.