2018. 10. 12.

Kigyulladt egy ICE Köln és Frankfurt között

Péntek reggel hét óra körül kigyulladt egy ICE3-as szerelvény a Köln és Frankfurt közötti nagysebességű pályán, de szerencsére senki sem sérült meg, az utasokat még időben kimenekítették.






Október 12-én pénteken reggel háromnegyed hét körül futott be a jelzés a környező rendőr- és tűzoltó-állomásokra, hogy a Frankfurt és Köln között a nagysebességű pályán közlekedő ICE 511-es számú vonat Großmaischeid település közelében kigyulladt. Az eddigi hírek szerint az első füstöt az egyik forgóváz felől lehetett felfedezni, majd az itt keletkezett tűz terjedt át két kocsira is, de eddigre szerencsére már minden utast sikeresen evakuáltak. A vasúti forgalmat a vonalon le kellett állítani, így komoly késések és vonatkimaradások várhatóak a teljes helyreállításig.
Ezen a szakaszon a vasúti pálya az A3-as autópálya közvetlen közelében fut, így a mentési és oltási munkálatok megkönnyítése érdekében ezt is mindkét irányban lezárták.

A Bundespolizei Koblenz Twitteren tette közzé ezt a képet a kigyulladt ICE-ről

Az egyik utas által készített felvételen látható, hogy az érintett ICE3-as szerelvény második kocsija teljesen kiégett és a lángok átterjedtek az első kocsira is.



Berky Dénes

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.