2011. 08. 12.

Bombariadók Berlinben

Az elmúlt két napon elég sok szó esett a bombákról Berlinben. Csütörtökön este egy II. Világháborúból származó robbanószerkezetet hatástalanítottak, pénteken délelőtt pedig egy gazdátlan koffer okozott riadalmat a német fővárosban.

Csütörtökön este egy II. Világháborúból származó bomba okozott fennakadásokat a német főváros életében. A nyugat-berlini városközpont, a Zoologischer Garten közelében, a Budapester Straße mentén, a „Bikini-Haus” felújítása során találtak egy robbanószerkezetet. A rendőrség 250 méter sugarú körben kiürítette a környéket s a hatástalanítás idejére a közeli Zoologischer Garten állomás forgalmát és a kapcsolódó metró- és buszforgalmat is korlátozták. A zárás 23 óráig tartott.

Pénteken délelőtt Lichterfelde Süd gyorsvasúti megállójában találtak egy gazdátlan fémkoffert. A bőröndöt az egyik érkező szerelvényen találta a motorvezető, amikor a visszafogó vágányokon váltott volna irányt. A rendőrség reggel 08:25-kor lezárta a forgalom elől a területet és megkezdték a csomag vizsgálatát. Mint kiderült: szerszámok voltak benne, nem találtak veszélyes anyagot a szakemberek. A lezárás miatt Hauptbahnhofra dél felől érkező távolsági vonatokat kerülő útirányon át közlekedtették a délelőtt folyamán.

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.