2011. 08. 25.

Leállt a MÁV-START internetes jegykiadó rendszere

Bizonytalan ideig nem érhető el a MÁV-START internetes jegyértékesítő rendszere. Szerda este omlott össze a rendszer. Sem a jegyvásárlás, sem a jegyátvétel nem működik jelenleg. A szakemberek – a MÁV közlése szerint legalábbis – dolgoznak a hibák elhárításán.

Nemrégiben hírt adtunk arról, hogy hogyan szeretné fejleszteni az elektronikus jegyeladási rendszerét a MÁV-START Zrt. A magyar személyszállító vasúttársaság rendszere apránként fejlődésnek indult (például képes elektronikus számlák kiadására), azonban augusztus 24-én este összeomlott. A MÁV közleménye szerint e hiba miatt sem az internetes jegyvásárlás, sem a már megvásárolt jegyek átvétele nem lehetséges.
A belföldi utasoknak azt tanácsolják, hogy őrizzék meg a jegyvásárláskor kapott e-mailt. A vonaton ugyan a jegyvizsgáló a jegy nélkül utazók esetében kötelező utasleadási lapot megírja, de ezzel és a visszaigazolással a MÁV-START ügyfélszolgálatain megúszható a büntetés. Az utasleadási lapot e-mailban, faxon vagy akár személyesen is el lehet juttatni a személyszállító vasúttársasághoz.
A jegyvasarlas.mav-start.hu oldalra látogatók ezt a hibaüzenetet kapják – a fenti kép az augusztus 25., 08:50-es állapotot tükrözi

A nemzetközi jegyet váltott utasoktól azt kérik, hogy mindenképpen fáradjanak be a MÁV-START személyes ügyfélszolgálati pontjaira, ahol segíteni tudnak a problémán.
Hogy a rendszer meddig lesz zárva, azt egyelőre nem lehet tudni, nem közölte a MÁV.  Az ELVIRA működése emellett zavartalan s a MÁV-START honlapja is működik – bár valamelyest lassabban kérhető le a szokásosnál.

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.