2011. 10. 18.

Kisiklott az anyagvonat

Hétfőn a BVG-nél volt metrótűz, kedden reggel pedig az S-Bahn utasait „szórakoztatta” a sors: kisiklott egy anyagvonat, emiatt buszok pótolták az S25-ös viszonylatot egy elég  hosszú szakaszon.


Kedden reggel kisiklott egy anyagvonat Berlinben, Schönholz és Tegel között. Az S25-ös viszonylat vágányain közlekedő szerelvény a környéken üzembe helyezendő elektronikus biztosítóberendezéshez kapcsolódó pályarekonstrukció miatt járt a gyorsvasút sínpárjain. Schönholz ugyanis elágazó állomás, egyik irányba az S1-es viszonylat jár Oranienburg felé, másik irányban pedig az S25-ösök Hennigsdorfba.
A Spitzke G1206-osa egy anyagvonattal Wittenauban, az S1-es viszonylat vágányain. Vágányzárban újul meg itt a pálya

Jelenleg teljes vágányzár van érvényben az S1-es viszonylat Schönholz–Wittenau szakaszán, itt buszok járnak a vonatok helyett – pont a már említett munkák miatt. Ide igyekezett egy pályás munkagép is, ami kisiklott. A mentési munkák miatt Schönholz és Tegel között az S25-ös vonatai helyett buszok közlekednek. A hírek szerint a forgalom legkorábban délben indulhat meg.
A pályások munkáit különféle, sínen járó munkagépek is segítik. Egy kétéltű szerkezet segít az új áramvezető sínek elhelyezésében Wittenau megállóban
(a szerző felvételei)

Az S-Bahnnak sem volt egyébként szerencsés a hétfője: a Hackescher Markt megálló közelében, a Stadtbahnon látni véltek egy embert a sínek között, emiatt másfél órán át állt a gyorsvasút és a távolsági forgalom is az Ostbahnhof és az Alexanderplatz között. A rendőrök és a tűzoltók azonban nem találtak senkit.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.