2011. 11. 11.

Firkás vonaton jön a Mikulás

Úgy tűnik, már a Mikulásnak sem sikerül olyan vasúti kocsit találnia, ami makulátlan állapotú lenne. Csodálkozunk hát, ha rénszarvasok vontatta szánnal jár és csak egy fotó erejéig szállt fel a MÁV-START kocsijába?


A MÁV-START már most reklámozza a Mikulás-napi különvonatát. Az utasokat Nyíregyházára, a Vadasparkba csábítják a piros ruhás öregember társaságában. A vasúttársaság egyik személykocsijában már meg is ejtették a szükséges reklámfotók elkészítését. Persze, jó eséllyel a távozott cégvezető, Monszpart Zsolt elvitte magával az összes Photoshop-telepítőlemezt, hiszen ha már nincs az elővárosi forgalomban nem összefirkált, nem összekarcolt ablakú kocsi, legalább a grafikai programmal lehetett volna segíteni az ügyön.
Az utazást reklámozó MÁV-START oldal képe november 10-én. A Mikulást ábrázoló kép külön is megtekinthető nagyban a lapon és nálunk is

Mindenesetre érdekes állapotban vannak a MÁV-START személykocsijai, hiszen az elővárosban éppen nem FLIRT-ekkel utazóknak csak a firka, a kosz, a dohányfüstös előterek jutnak annak ellenére, hogy utóbbit törvény is tiltja... Csak éppen eszköz nincs a betartatásra. No meg pénz a rongálások helyrehozására.
Átlagos elővárosi személykocsi előtere. A rongálások helyreállítására nincs pénz, sem pedig idő..
(a szerző felvétele)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.