2011. 12. 14.

Alakítanak az étkezőkocsikon?

A nyugati vasúttársaságok számára fontos a fedélzeti gasztronómiai szolgáltatásokat igénybe vevő utasok véleménye. A DB AG után az ÖBB is megkérdezi az utasait: mit látnának szívesen az étkezőkocsikban?


Nem az első a közvélemény-kutatásokkal az ÖBB. Az osztrák vasúttársaság ugyanis felméri az étkezőkocsikkal kapcsolatos véleményeket. A szomszéd vasút jövő áprilistól szeretné átalakítani a fedélzeti gasztronómia rendszerét, mivel lejár a mostani üzemeltető, az e-express Catering GmbH szerződése és ehhez nagy segítség lehet az utasok visszajelzése.
Jelenleg még csak a pályázat kiírásán vannak túl, a lehetséges üzemeltetőknek januárig kell összeállítani az elképzeléseiket az osztrák vonatokon működtetendő étkező- és bisztrókocsikról. Ahhoz, hogy az utasoknak leginkább megfelelő szolgáltatót válasszák ki, december 30-ig várják a véleményeket ezen az űrlapon. Igaz, sajnos a lakóhelynél jelenleg csak Ausztria tartományait jelölhetjük be, ami elvileg kizárja a magyar utasok véleményalkotási lehetőségét. Kiskapuk persze mindig vannak...
Mindazonáltal érdekes az ÖBB lépése: amíg az osztrák társaság próbálja az utasokat az étkezőkocsikba csábítani – ígéretekkel vagy éppen új termékekkel, addig idehaza egyre kevesebb vonaton találunk működő étkezőkocsit és még kevesebb a megfelelő színvonalon működő üzemeltető. A MÁV-START pedig egyáltalán nem kérdezi az utasok véleményét, mielőtt egy-egy új üzemeltetőt választana.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.