2011. 12. 22.

Ne fotózz!

Szűkszavú, ám annál érdekesebb választ adott egy sajtómegkeresésre a MÁV Zrt. A magán célból (tehát nem sajtósként) fotózó vasútbarátok egyelőre nem kapnak engedélyt a jövő évre. Miért? Mert felülvizsgálják a szabályozást.


A Viharsarok vasútja oldal készítői nemrégiben felvették a kapcsolatot a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságával. Azt tudakolták, hogy a 2012-es évre lehetséges-e az eddig megszokott engedélyek kiváltása? A válasz meglepő, ám annál érdekesebb, ahogy a facebookon tett bejegyzésből kiderül:
A MÁV Zrt. jelenleg felülvizsgálja a magán- és hobbicélú fotózási engedélyek kiadásával kapcsolatos szabályozását, amelynek hatályba léptetéséig – előreláthatólag 2012. február 29-ig – a magáncélú belépési- és felvételkészítési engedélyek kiadását szüneteltetjük.
A fotózás kapcsán számos érv ütköztethető, s emlékezzünk a néhány évvel ezelőtti döntésre, amikortól már csak pénzért vetett fotózási jogosultságot az érdeklődő – olyan helyekre, ahol egyébként is szabad felvételt készíteni.
A témában megkeressük a MÁV Zrt. sajtókapcsolatokért felelős munkatársait is, azonban a fent idézett szövegnél többet nem tudtuk meg és türelmünket kérik. Szerettük volna megtudni, hogy milyen tapasztalatok miatt kell módosítani az említett szabályokat és azt is, hogy jelenleg, az idei évre milyen módon adták ki az engedélyeket.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.