2011. 12. 05.

Svácjban is elnézték...

Nem csak Németországban „felejtették el” a megállásokat – gondoljunk csak Wolfsburg esetére – mostanában a mozdonyvezetők. A svájci vezérek egyike november végén Aarau állomását hagyta ki az utasok legnagyobb döbbenetére.


A német vezérek „példája”, úgy tűnik, ragadós. Ezúttal Svájcból kaptunk hírt arról, hogy a mozdonyvezető bizony elfelejtett megállni egy állomáson. Ráadásul nem is holmi táblás megállóhelyről van szó, hanem az aaraui állomásról.
A forgalmas csomópontot az IR 1910-es hagyta ki november 21-én. A jegyvizsgáló szenvtelen hangon adta az utasok tudtára, hogy „a mozdonyvezetőnk sajnos elfelejtette a megállást” és elnézést kért. A vonatra váró utasok eközben döbbenten tekintettek az immáron áthaladt személyszállító vonat után.
A napi 170 ezer megállásból óhatatlanul elfelejtődik egyik-másik – mondja az SBB szóvivője
(fotók: SBB)

Sajtóhírek szerint a mozdonyvezető a jelzőkre koncentrált, így felejthette el a megállást. Lea Meyer, az SBB szóvivője szerint bár az utasoknak ez rendkívül kellemetlen, a vasút biztonságát nem veszélyezteti az eset. A szóvivő hozzátette: nem rendkívüli az eset, két-három naponta bizony megtörténik az ilyesmi az SBB hálózatán is. Egyszerűen a nagy számok törvénye alapján is belefér, hogy a napi 170 ezer vasúti megállás közül egyik-másik valamiért kimarad. A szóvivő azt is megemlítette, hogy a munkája során mindegyik mozdonyvezetővel megtörténik az ilyesmi.
A konkrét helyzetet egyébként megoldották: a közeli Däniken állomáson állt meg a szerelvény, a leszállni vágyó utasok pedig egy S-Bahn-szerelvénnyel utazhattak vissza Aarauba, míg a felszálló utasokat a menetrendtől eltérően megállított, St. Gallenbe tartó ICN-nel szállították el.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.