2012. 01. 03.

Elsőosztályú munka

A DB AG felsővezetőivel egyre többször találkozhatunk a jövőben a vonatokon. Legutóbb maga az igazgatóság elnöke szállt vonatra, hogy segítse a vonatkísérők munkáját.


A szilveszter napján Berlinből Düsseldorfba tartó ICE 642 számú vonaton az első osztályon utazók igencsak elcsodálkozhattak, amikor maga a DB AG igazgatóságának elnöke, Rüdiger Grube személyesen érdeklődött, hogy mondjuk kávét vagy éppen olvasnivalót kérnek-e? Grube a vonaton utazó újságíróknak úgy nyilatkozott: fontosnak tartja, hogy a felsővezetők évente legalább egyszer vegyenek részt egy úgynevezett „szolgáltatási napon”, amikor megismerhetik az általuk vezetett cégek munkáit.
Az utasok egyébként furcsállották a DB-főnök jelenlétét a vonaton, de végeredményében pozitív visszhangja volt az akciónak – foglalta össze az egyik sajtós.
Rüdiger Grube nem éppen a megszokott munkáját végzi
(forrás: www.haz.de)

Rüdiger Grube Düsseldorfből nem különvonattal, hanem az ICE 641-essel tért vissza Berlinbe. Vonatkísérői szolgálata így az ICE 642-es 08:37-es indulásától a 19:22-es érkezési tartott. A hatvan esztendős úr azt nyilatkozta a nap végén: bizony hosszú volt. Mindenesetre jó tisztában lenni azzal, milyen munkát végeznek kollégái és külön köszönetét fejezte ki azoknak a vasutasoknak, akik karácsonykor, szilveszterkor vagy éppen újév napján akkor is dolgoznak, amikor mások ünnepelnek.
ICE Düsseldorfban. A DB AG felsővezetői testközelből ismerik beosztottaik munkáját. A magyar vasút főnökeiről ez nem mondható el
(fotó: Halász Péter)

Magyarországon ilyen eseményre nem volt még példa. Sem a MÁV jelenlegi vezérigazgatója, Szarvas Ferenc, sem pedig a MÁV-START korábbi vezére, Kozák Tamás vagy éppen a jelenlegi vezető, Kővári Zsolt nem vett részt a napi munkában felsővezetőként. Ahogy utazásaik során is valamilyen véletlen folytán (ha ugyan kiszállnak a szolgálati autóból) az adott vonat tiszta és pontos – ellentétben a nagy magyar átlaggal.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.