2012. 01. 15.

Lopják a rézkábelt

Valószínűleg a meleg éghajlatnak köszönhetően felütötte fejét egy új betegség az osztrák fővárosban. A vírusos fertőzésnek egyelőre csak rézkábelek esnek áldozatául – ezt tapasztalhatták január 14-én a bécsi U4-es metrón utazók is.


Meglehetősen ritkán érkezik hír az osztrák fővárosból annak kapcsán, hogy honnan, mennyi színesfémet loptak el. Azonban ezúttal a közlekedés húzta a rövidebbet, ugyanis a kábeltolvajoknak köszönhetően az U4-es metróvonalon bizony komoly fennakadásokkal kellett szembesülni az arra járóknak szombaton délután.
Az U4-es metró helyett buszok közlekedtek az osztrák fővárosban szombaton délután. Az illusztrációként használt felvételen egy „Ezüstnyíl” érkezik Heiligenstadtba
(fotó: Halász Péter)

Mintegy tizennyolc méternyi, száz kilogramm tömegű kábelt tulajdonítottak el ismeretlen tettesek a Spitttelau és Friedensbrücke megálló között. Emiatt pedig 12:45-től bő egy órára nem jártak a metrószerelvények a Schottenring és Heiligenstadt között, helyettük autóbuszok közlekedtek – tudatta a Wiener Linien.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.