2012. 03. 09.

Reszelgetik a Variobahnokat

Az utazóközönség nem elégedett maradéktalanul az új potsdami villamosokkal. A belső tér kialakítása nem éppen megfelelő, főleg a kapaszkodókkal vannak gondok a hírek szerint. A közlekedési cég vizsgálja, hogy mit lehet változtatni a járműveken.


Az utazóközönség kritikáira reagálva megvizsgálja a ViP Verkehrsbetrieb Potsdam GmbH. Az újonnan beszerzett villamosok kapcsán az elmúlt hetekben számos észrevételt kaptak, az utasok főleg a kapaszkodók elhelyezkedését és számot kifogásolták. A ViP vezetője, Martin Grießner azt mondta: a gyártó Stadlerrel közösen vizsgálják meg, hogy miképpen lehet ezeken változtatni.
A képeken a potsdami Variobahnok
(a képek forrása: tram2000.blogspot.com)

A változtatások átvezetése nem lesz egyszerű, hiszen a gyártót és a vevőt is köti a korábbi szerződés, ami alapján a beszerzéseket lefolytatták. De mindenesetre megpróbálják közösen megoldani a kérdést és Grießner nyilvánvalóvá tette: átveszik mind a 18 megrendelt szerelvényt, nem lépnek vissza a szerződéstől.
Egyébként a ViP-nél azt is hozzátették: a már említett pontokat kifogásoló visszajelzéseket leszámítva az utazóközönségnek tetszik az új villamostípus, elégedettek a járművekkel.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.