2012. 04. 27.

Egyből kettő

Május 2-án új autóbusz-viszonylat indul az osztrák fővárosban. A 79B jelzésű járat azonban nem lesz igazán új, hanem a meglévő 80B jelzésű autóbusz-viszonylat átszervezésével jön létre.





Május első munkanapjától kezdődően új autóbuszjárat közlekedik majd Bécsben. A 79B jelű viszonylat szolgálja majd ki az Alberner Hafen térségét. A folyami kikötőt érintő buszjárat az U2-es metró Donaumarina állomása és a kaiserebersdorfi Münnichplatz között közlekedik majd. A járat útvonala javarészt megjegyezik a mai 80B-viszonylatéval, azonban új területeket is bevon majd a tömegközlekedésbe: korábban a kikötő mögötti hátsó úton nem volt buszforgalom, az ide betérő 80B-k korábban visszatértek a Duna mellé és ott folytatták útjukat. A 79B járatai viszont erre jönnek majd.
Az alberni kikötő térsége a térképen. A Duna-csatorna felőli úton eddig nem volt buszforgalom, de erre fog közlekedni a 79B május 2. után
(grafika: Stadt Wien)

Emellett lesz majd olyan menet is, amelyik a freudenaui vízierőműhöz is betér majd, ezek a járatok a mai 80B útvonalán közlekednek majd.
A viszonylatot a Dr. Richard üzemelteti majd, éppúgy, mint a 80B jelzésű autóbuszt is. A járat menetrendjét egyelőre még nem tette közzé az üzemeltető.
A Dr. Richard üzemeltetésében lévő 80B jelzésű busz társat kap majd a 79B személyében
(fotók: Halász Péter)

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.