2012. 04. 21.

Májustól jön Dávid

Úgy hírlik, május 1-jével veheti át a MÁV elnök-vezérigazgatói posztját Dávid Ilona. A GYSEV első emberének érkezésével a MÁV-nál is jelentős személyi változásokra kell készülni: távozhat többek között a MÁV-START első embere, Kővári Zsolt is.

Nem csitulnak a találgatások az NFM államtitkárának tegnapi bejelentése után. A Népszabadság értesülései szerint május 1-jével veszi át Dávid Ilona a MÁV elnök-vezérigazgatói posztját a távozó Szarvas Ferenctől. A személycsere azonban nem az egyetlen lesz a hírek szerint: a MÁV-csoport fontos vezetőit is elváltaná Dávid Ilona a lap szerint. Így többek között távoznia kell majd Kővári Zsoltnak, a MÁV-START mostani vezérigazgatójának és helyére Ungvári Csaba, a GYSEV vezérigazgató-helyettese kerülhet. Az sem érdektelen, hogy a GYSEV-től érkező vezetők posztját a „repcevasútnál” nem töltik be, így feladatuk végeztével visszatérhetnek a másik magyar állami vasúttársasághoz.
A pályavasút vezetőjét, Kovács Ernőt Kövesdi Szilárd, a GYSEV gépészeti és pályavasúti üzletágvezetője váltaná.
Amíg a „repcés” csapat végzi a tervezett átalakításokat, a GYSEV elnök-vezérigazgatói teendőit Schváb Zoltán, az NFM helyettes államtitkára látná el.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon bizonyos esetben, elsősorban régebbi írások esetén vagy időszakosan valamennyi írás esetén előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.