2012. 04. 05.

Újjászületik a szombathelyi villamos!

Minden bizonnyal sokak szíve megdobbant írásunk címe láttán. Nos igen, valóban újjászületik – a régi formájában és virtuálisan. Az MSTS-hez készül a pálya, ami a vasi megyeszékhely városi vasútjának utolsó éveit idézi. A képek alapján döbbenetesen részletes pályát kapunk.ZazA és Ricsi komoly fába vágta a fejszéjét. A szombathelyi, 1000 milliméteres vágányokon közlekedő villamos 1899. november 15-én indult és 1974. augusztus 20-án szűnt meg. A pályaépítők az utolsó időszak hangulatát szeretnék megidézni a hamarosan kiadásra kerülő pályával.
(képek: ZazA, via marci.triak.hu/msts)

Ahogy az MSTS fórumán írják, néhány apró kompromisszumot kötni kellett, ez azonban aligha von le a játék élvezeti értékéből. A pályához a teljes járműparkot is megkapjuk, így akár szóló, akár ikermotorkocsikat is vezethetünk a vasi megyeszékhelyen.
A vonalról részletes információk a magyar MSTS-fórum e pályának dedikált topikjában olvashatók.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.