2012. 05. 24.

Kis tűz, nagy baj

Tűz volt a bécsi metróban. Emiatt az U3-as vonalon a Schlachthausgasse és a Kardinal-Nagl-Platz között nem jártak a szerelvények órákon át. A hírek szerint a talpfák kaptak lángra. Az ok jó eséllyel egy figyelmetlenül eldobott cigaretta volt.


Az osztrák közszolgálati médium, az ORF közlése szerint valószínűleg egy figyelmetlenül elhajított cigarettavég bénította meg a forgalmat a bécsi U3-as metrón csütörtökön kora délután. A nagy füst miatt a Rochusgasse és Erdberg között leállították a forgalmat, az utasokat az állomások elhagyására szólították fel.
Miután a tűzoltók befejezték az oltást, a Wiener Linien szakemberei ellenőrizték a kábeleket és a pályát. A forgalom nem sokkal negyed négy után indulhatott meg, de jelentős késések vannak még mindig a metró forgalmában – tudatta a közlekedési társaság. A lezárás idején pótlóbuszok közlekedtek a kieső szakaszon.
Megjegyzendő: a bécsi metróban, ahogy a világon szinte mindenhol, szigorú dohányzási tilalom van érvényben.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon bizonyos esetben, elsősorban régebbi írások esetén vagy időszakosan valamennyi írás esetén előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.