2012. 05. 07.

Tüzes Gorilla

A tűzoltóságnak is munkát adott a május 7-én Budapestről Berlinbe közlekedő EC 170-es számú vonat. A csehországi Uhersko közelében személyautóval ütközött össze az egykoron Hungária nevet viselő EuroCity járat.


A csehországi Choceň és Pardubice között, Uherskonál ütközött össze a Budapestről Berlinbe tartó EC 170-es egy személyautóval. A sajtóhírek szerint az ütközés következtében a személyautó kigyulladt és a tűz átterjedt a mozdonyra is. A tüzet a hivatásos tűzoltók oltották el. A baleset következtében a csodával határos módon nem sérült meg senki, azonban az anyagi kár jelentős.

Az elsődleges információk szerint a közeli útátjáróban ragadt be az autó s ennek utasai kiszálltak, de nem tudták már értesíteni a vasúti személyzetet, így a közeledő vonat összeütközött a járművel.
A vasúti forgalom a baleset helyszínén este hét óra körül indulhatott meg. A DB AG tájékoztatása szerint a balesetet szenvedett vonat várhatóan +400 perc késéssel érkezik meg a német hálózatra, Berlinbe – a drezdai gépcsere gyorsításával – várhatóan +390 perc késéssel érkezik majd, valamikor hajnali fél négy körül.
A balesetben érintett mozdony a ZSSK 350 005-5 pályaszámú Gorillája.

(a képek forrása: www.pozary.cz)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.