2012. 06. 08.

Nagy pusztai villamosok

A nyári menetrend közeledtével ismét változnak a szerelvényfordulók is. Újdonság, hogy a Stadlertől beszerzett hatvan FLIRT felségterülete tovább bővül: a hétvégétől szombaton és vasárnap Hatvan és Szolnok között is a Nagy Piros Villamos, azaz NPV néven is emlegetett motorvonatok járnak majd.
A hírek szerint a hétvégétől tovább bővül a FLIRT-ek felségterülete. Hétvégente, azaz szombaton és vasárnap a Hatvan és Szolnok közötti vasútvonal két szerelvényét is ilyen motorvonatok adják majd. A vonalon korábban két-három posta-Bhv-ból álló személyvonatok jártak – ezek maradnak most is hétköznaponként.
A rövid és nem túl gazdaságos mozdonyos vonatok legalább hétvégén eltűnnek a 82-es vonalról

A mostani lépésre úgy nyílik lehetőség, hogy a Nyugati pályaudvarról kiinduló vonalakon némelyik FLIRT-fordát posta-Bhv-kkal állítja majd a MÁV-START. A FLIRT-ek fordulóit nem kötik össze a Budapest és Hatvan között közlekedő szerelvényekkel információink szerint.
Hatvanból a FLIRT-ek a hétvégétől Szolnok felé is eljutnak
(fotók: Halász Péter)

Halász Péter

1 megjegyzés:

  1. tudomásom szerint már márciustól így van ez. A 71en járt 2 szimpla FLIRT kb. 2hónapig. most akkor ennek vetnek véget, s kerül be a 82-re. bár szvsz a BDVk lennének valóak oda. (végleg :D)

    VálaszTörlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.