2012. 07. 13.

A száguldás vége

Még februárban adtunk hírt arról, hogy egy müncheni metróvezető erős alkoholos befolyásoltság alatt végezte munkáját. A járművezető akkor két ezreléket fújt – most pedig megvan az ellene indított büntetőeljárás végeredménye.




Amint arról a RegionalBahn beszámolt: a negyvenhat éves metróvezető vérvételekor 1,86 ezreléknyi alkoholt mértek. Az üzemmenetet többször is veszélyeztető járművezető több állomáson nem tudott rendesen megállni a metróval, többször is becsúszott az alagútba a vonattal. Ráadásul egy továbbhaladást tiltó jelzőt is meghaladt, ezzel veszélyeztetve a saját és más vonatok utasait is. A metróvezetőt az U1-es vonal végállomásán, a Mangfallplatzon kapcsolták le.
(képeink illusztrációk, fotók: Magyarics Zoltán)

A metróvezetőt összesen 3200 euró (mintegy 912 ezer forint) pénzbüntetésre ítélték, ezt napi negyven euróval számolva nyolcvan nap börtönnel is kiválthatja.
Az ügyvédje úgy nyilatkozott: elégedettek, hogy egy nagyobb büntetőeljárást sikerült elkerülni. Azonban az öröm nem lehet felhőtlen: a metróvezetőt elbocsátották és nem is alkalmazza újra az MVG.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.