2012. 08. 30.

Régi-új arcok

Új és régi-új arcok érkeznek a MÁV-csoporthoz. Ahogy az már megírtuk, Hackl Mónika szóvivő távozik a MÁV-tól és ez egy sor más átalakulást is hoz magával. Visszatér két régi arc a vasúthoz egy új vezető mellett.


Hackl Mónika távozásával ismét előkerülhetnek a MÁV régi arcai. A tavaly nyár óta tartó „teszkógazdaságos” korszak után ismét Sigulinszky Tibor lesz a MÁV-csoport szóvivője, aki korábban Kavalecz Imrét váltotta ezen a poszton. Az új kommunikációs igazgató, Kriss Béla pedig egy régi veteránt is visszacsábított a céghez: Kavalecz Imre, aki 2009-ben távozott a MÁV-tól, most visszatér a vasúthoz és a MÁV-START-nál az utastájékoztatási területen kamatoztathatja kommunikációs szaktudását.
A MÁV-csoporthoz közel álló forrásaink szerint azonban elképzelhető, hogy a szóvivő mégsem Sigulinszky Tibor lesz, mert ő már egy régebbi arc, míg a kommunikációs igények egy új, hiteles arc megjelenését várják el.
A RegionalBahn információi szerint Hackl Mónika – aki idén júniusban és júliusban a távozott Szarka László kommunikációs igazgató feladatait is ellátta megbízottként – és csapatának szakmai hozzá nem értése miatt látták úgy a vezetők, hogy jobb, ha elválnak útjaik. Ennek a hozzá nem értésnek köszönhető többek között Hackl Mónika általunk sokat idézett nyilatkozata is, miszerint szóvivőként „a sajtóügyek nem hozzá tartoznak” és ugyancsak emlékezetes a MÁV Kommunikációs Igazgatóság ügyetlenkedése a 100-as vonal meghosszabbított vágányzárának kommunikációja kapcsán, amelyre szerzőnk világított rá. Pont eme szakmaiság reményével állítják ismét „csatasorba” a két tapasztalt, vasutas háttérrel rendelkező munkatársat a MÁV-csoport vezetői.
A RegionalBahn szerkesztősége üdvözli a lépést, hiszen a MÁV-csoport sajtókommunikációja kapcsán fontos a pontos, szabados, közérthető és szakmai alapokon nyugvó tájékoztatás.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.