2012. 10. 24.

Rádiós Taurus

Bemutatkozott Ausztria legújabb Werbelokja. Igaz, a 1116 264-es már napok óta új ruhájában járja az országot, de hivatalos bemutatójára csak október 23-án került sor.






Újabb Werbelokkal gyarapodott az ÖBB – szinte már unalomig ismert mondat, igaz? Pedig ezúttal is erről van szó: igazi reklám (tehát nem önreklám, mint mondjuk a 175 éves vasúti évfordulót reklámozó 1216-os esetében) került fel a 1116 264-es oldalára.
A mozdony fehér alapszínnel reklámozza az országos kereskedelmi jellegű zenés közszolgálati adót, az Ö3-t. Az ORF rádióadói közé tartozó állomás az egyik legnépszerűbb szerte Ausztriában, ráadásul az ÖBB-vel jó ideje együttműködik a rádióadó: két éve minden hétköznap reggel friss információkkal szolgálnak a vasúton ingázóknak az ÖBB munkatársai – nálunk jóval korábban eltűnt az éterből a MÁVINFORM bejelentkezése. Mindemellett pedig az ÖBB-Postbus járművezetőitől elsőkézből kapott forgalmi adatok alapján tájékoztatja a hallgatókat az Ö3 az éppen aktuális közlekedési helyzetről. Az országos „hálózathoz” mintegy háromezer buszvezető tartozik.
Az Ö3 a reklámmozdony kapcsán kifejtette: ilyen módon is szeretnék szimbolizálni a közlekedéssel fennálló szoros kapcsolatukat és a teljes, országos jelenlétüket.
Az Ö3-Taurus menetrendje – hasonlóan a többi ÖBB-Werbelokhoz – az ÖBB honlapján elérhető.
Manfred Oschounig, az ÖBB-Werbung GmbH ügyvezetője és Sandra König, Ö3 reggeli műsorának, az Ö3-Wecker egyik műsorvezetője avatta fel a Praterstern állomáson az új mozdonyt
(fotók: ÖBB)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.