2012. 10. 12.

Utasszállítás a garázsig

Magyarországon a legtöbb városi közlekedési társaságnál megengedett a garázsmeneti kocsik esetében az utasszállítás. Sok esetben – például Budapesten – ezeket még meg is hirdetik. Nem úgy Németországban; ezért is érdekes a Pinneberger Verkehrsgesselschaft lépése, hogy engedélyezi ezt, az idehaza bevett üzemmódot az autóbuszok egy részén.



A forgalmas, több viszonylatot is kiszolgáló Schenefelder Platz végállomástól a közeli, az Osterbrookswegen lévő buszgarázsba tartó autóbuszok esetében a PVG engedélyezte a garázsmeneti utasszállítást. Mivel ezt a tevékenységet már nem közszolgáltatás keretében végzi a cég, így nem is kötelező senkire sem nézve, általában nem is divat a menetrenden kívül közlekedő garázsmenetek esetében az utasszállítás.
A PVG ezúttal a Hamburg melletti Schenefeld polgármester asszonyának, Christiane Küchenhof kérésnek engedett. A PVG szóvivője Kay Goetze hozzáfűzte: a járművezetőket kérték, hogy a várakozó utasokat vigyék el a garázs felé, ha erre igény van. Azonban azt, hogy ezt megteszik-e, a járművezetők megítélésére bízzák – fűzte hozzá Goetze.
A garázsmeneti járatok útvonala

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.