2012. 11. 21.

Közlekedés a tévében!

Sok olvasónk bizonnyal emlékszik a Kupé című televíziós műsorra. A hazai piacon úttörő műsor azonban 2010 óta nem került képernyőre. A közlekedés szakértő bemutatásának hiányát azonban csak mostanáig kellett nélkülözni tévénézőknek: a Duna TV-n indul a Közlekedés XXI!

Új műsor régi, megszokott minőségben – közhelyesnek tűnik, pedig igaz. A Kupé alkotóitól érkezik, Tóth Gábor operatőr, rendező és vágó értő kezei alól kerül ki a Duna Televízión jelentkező új közlekedési – jobbára persze vasúti – magazinműsor. Az első adásban a vasúti lámpákról is szó esik, de terítékre kerül a hazai vonatbefolyásolás, a vasúti átjárók működése és a tél közeledtével egy igazán aktuális téma: a váltófűtés.
A gördülőállomány iránt érdeklődők megismerkedhetnetek a MÁV-GÉPÉSZET – általunk is sokszor említett – projektjével, az IC+ kocsival és a prototípus járművek kivitelezésének állásával. Végezetül pedig szó esik majd a Székely Gyorsról és a Csíksomlyó Expresszről is.
A stáblistát böngészve azt mondhatjuk: színvonalas produkciót kapunk majd. A minőségi képekért Novák Lajos, Tóth Gábor és Szabó Tibor felel; a műsor összeállítását Tóth Gábor végezte. A közlekedés világába pedig Putz Attila műsorvezető kalauzolja el a nézőket a Duna TV-n először november 21-én 15 órakor és utána kéthetente. Aki pedig lemarad, a Duna TV műsortárában újranézheti az adást. A Közlekedés XXI. a facebookon is követhető.
Új közlekedési magazinműsor indul a Duna TV-n!

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.