2013. 01. 14.

Síelő Railjet

Idén február 4. és 17. között az ausztriai Schladming ad otthont az alpesi sí világbajnokságnak. A neves sporteseményt egy autógyártó mellett az ÖBB is támogatja. Ennek eredményeként az osztrák vasút 175. születésnapjára nemzeti színekbe öltöztetett Railjet új ruhát kapott.



Új ruhát kapott a tavaly az osztrák vasutak 175. születésnapja alkalmából nemzeti színekbe öltöztetett 49-es számú Railjet-szerelvény. A vonat most az alpesi sí világbajnokságnak csinál hírverést, amelyet február 4. és 17. között tartanak Steiermark, azaz Stájerország nyugati csücskében, Schladmingban.
A 49-es Railjet oldalán a neves sportesemény alkalmából különféle síelő figurák kaptak helyet – mégpedig megtartva az osztrák nemzeti lobogó vörös-ezüst-vörös alapszíneit. Az ötlet nagyon is jó, hiszen az osztrák zászlóval a háttérben számos, az országimázs építéséhez kapcsolódó eseményt lehet reklámozni.
A szerelvény továbbra sem járhat be Magyarországra, jobbára a Westbahnon, ritkábban a Südbahnon találkozhatunk vele. Azonban várhatóan a versenyek idején feltűnik majd a rendezvénynek otthont adó város környékén is. A vonat pontos útvonaláról a vasútfotósok továbbra is az ÖBB Werbecenter mozdonykeresőjében tájékozódhatnak.
Első látásra nincs sok változás a vonaton. De ha összevetjük a nyári megjelenéssel, akkor látható, hogy a vonatról lekerültek az osztrák vasút 175. születésnapját hirdető feliratok (elvégre 2013 van már) és helyette a schladmingi sportesemény logója került a vonat orrára és a vezetőfülke mellé

A kocsik oldalát különféle síelő figurák borítják – a nemzeti színű alapot megtartotta az ÖBB

Az új logókat a mozdony is megkapta. Magyarics Zoltán a Bregenzből Bécsbe érkező RJ 561-esként közlekedő szerelvényt Wien Penzing állomáson örökítette meg

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.