2013. 01. 22.

Személyvonatok ütköztek Portugáliában

fotó: RTP • www.rtp.pt
Hétfő éjszaka Portugáliában is személyvonatok ütköztek össze egymással. A Lisszabon és Porto közötti vasútvonalon, Coimbra közelében történt balesetben huszongyen megsérültek, közülük tizenhárom embert kellett kórházba szállítani.Két személyvonat ütközött össze hétfőn este Portugáliában, a balesetben huszonegy utas megsérült. A baleset Coimbra közelében, Alfarelos in Soure állomásánál történt öt perccel este negyed tíz után. A Portóba tartó mozdonyos InterCity-vonat belerohant az állomáson várakozó regionális motorvonatba. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a személyvonat szinte üres volt, mindössze öt utas tartózkodott rajta – tudatta az RTP, a portugál közszolgálati televízió.
Az elsődleges vizsgálatok szerint a baleset oka az volt, hogy az állomáson nem működött megfelelően a biztosítóberendezés, ugyanis az elmúlt napokban több ízben rongálták meg a berendezés vezetékeit a kábeltolvajok.
Az RTP híradásában kiemeli: a hatóságok gyorsan és jól reagáltak az eseményre, összesen 41 tűzoltó- és mentőautó indult a baleset helyszínére segítséget nyújtani.
A hétfő egyébként nem telt eseménytelenül máshol sem: Bécsben Penzing és Hütteldorf között ütközött össze két Schnellbahn-szerelvény, Magyarországon pedig Szil-Sopronnémetinél a Szombathelyről Budapestre tartó IC 917-es egy kamionnal találkozott.

RegionalBahn információk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.