2013. 01. 15.

Műszaki okok miatt nem közlekedett a Gyermekvasút

A Budai-hegység egyik kedvelt turistacélpontján, a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasútján szünetelt a forgalom kedden. Kisiklott az első vonat, mert János-hegynél megrongálták az egyik váltót.


Szünetelt a forgalom a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton. A www.gyermekvasut.hu oldalra kikerült tájékoztatás szerint a vonatközlekedés műszaki okok miatt szünetel január 15-én, kedden.
Szerkesztőségünk információi szerint az üzemszünet oka, hogy ismeretlen tettesek megrongálták János-hegy állomás 1-es számú, Hűvösvölgy felőli váltóját, amely ennek következtében használhatatlanná vált.
Mint az kiderült, a Hűvösvölgyből Széchenyi-hegyre közlekedő 31137-es számú vonat mozdonya kisiklott a váltón délelőtt 09:43-kor – tájékoztatta szerkesztőségünket a MÁV Kommunikációs Igazgatósága. A műszaki mentéshez szükséges eszközöket azonban csak délutánra sikerült a helyszínre juttatni, ahol végül 17:25-re helyre rakták a mozdonyt, a pályát 18 órakor adták vissza a forgalomnak, tehát szerdán már menetrend szerint közlekednek a vonatok – tudtuk meg.

RegionalBahn információk

frissítve: 2013. január 16., 10:50

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.