2013. 06. 11.

Itthon a Vectron

Magyarországra érkezett próbára a Siemens egyik gyári mozdonya. A 193 924-es a MIREL mérései miatt és a magyar hatóságok engedélyének megszerzése okán jutott el Magyarországra.


Az MRCE nemrégiben bejelentette: a tizenöt Vectronnal többek között Magyarországon is szeretne piacra lépni. Nem véletlen hát, hogy a Vectronok egyike, a gyári tulajdonú 193 924-es mostantól Magyarországon van. A hazai megjelenés célja egyrészt a magyarországi pályákon is szükséges MIREL vonatbefolyásoló berendezés járműoldali részeinek próbája, illetve a típus hazai engedélyeinek beszerzése.
A próbák során – ahogy a közelmúltban a ČD 380-asa is – megfordul majd többek között Albertirsán, a veresi vonalon és Aszód és Vác közötti is tesz próbaköröket a gép.
A hazai forgalomhoz szükséges berendezések egyébként a Vectron AC gépek alapfelszereltségéhez tartoznak.

Halász Péter

1 megjegyzés:

Figyelem!

Oldalunkon bizonyos esetben, elsősorban régebbi írások esetén vagy időszakosan valamennyi írás esetén előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.