2013. 06. 18.

Nyári szünet Ausztriában is

Magyarországon június 17. óta tart a nyári tanítási szünet. Ezzel egy időben megkezdődött az ÖBB népszerű nyári bérletjegyének, a Sommerticketnek az elővételes árusítása. A jegyek június 17. óta vásárolhatók meg az idei nyárra és június 26-ától használhatók fel.


Idén is él az ÖBB népszerű ajánlata a nyári szünetre: a fiatalok számára rendkívül előnyös bérletszerű jegyet, a Sommerticketet már most is megvásárolhatják az arra jogosultak. Az osztrák vasút a facebookon játékot is indított a jegyértékesítéshez kapcsolódva „Spórold meg a nyári munkát” címmel. A nyári utazásra jogosító jegyen kívül 300 eurót is kasszírozhatnak a nyertesek.
Az idei szezonban érvényes menetjegyeket június 17. óta állítja ki az ÖBB. A jegyeket 2013. június 26-ától szeptember 8-áig lehet felhasználni. A jegy ára a 20 év alattiak számára 39, a 20 és 26 év közötti utasok számára 69 euró. A jegy használatához szükséges a 26 év alattiak számára kibocsátott VorteilsCard<26 is.

Az ÖBB Sommerticket nem csak az osztrák, hanem a magyar fiatalok körében is népszerű jegytípus. Egész nyáron 39 vagy 69 euróért cserébe szinte korlátlanul vonatozhatunk Ausztriában
(fotók: Magyarics Zoltán)

A jegy 2. osztályon érvényes az ÖBB és a GYSEV osztrák vonalain közlekedő valamennyi vonaton, azonban számos magánvasút kivételt képez. Emellett felhasználható a Graz és Klagenfurt közötti ÖBB InterCityBus vonalán is. A jegyet hétfőtől péntekig reggel 8 órától, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon egész nap lehet használni. A részletes felhasználási lehetőségek és vásárlási lehetőségek az ÖBB oldalán érhetők el.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.