2013. 08. 29.

Magánzó Škoda

A csehek alighanem igen jól állhatnak a 380-as sorozatú gépekkel – a 380 011-es ugyanis nem a ČD, hanem a Prvá Slovenská Železnica, a PSŽ vonatait húzza, mégpedig Magyarországon.





Augusztus közepe óta tartózkodik Magyarországon a ČD 380 011-es pályaszámú gépe. A „Messerschmitt” a Prvá Slovenská Železnica vonatai élén bukkan fel szerte Magyarországon. A masina a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt tartampróbáját futja hazánkban. Emlékezetes: tavasszal már járt itt egy ilyen gép, akkor szerezte meg a magyarországi működéshez szükséges engedélyeket a sorozat. Akkor még a tervek úgy szóltak, hogy akár a cseh Railjetek élén is felbukkanhatnak a gépek. Azonban a ČD-Jet-ekből nem nagyon lesz budapesti vonat, amit végül mégis vesznek, azok Ausztria felé járnak majd.

A 380 011-es négytengelyes nyitott kocsijaiból álló szerelvénye élén jár ki Szolnokról és indul Budapest felé az újszászi vonalon. A gép a 2012-es lengyel-ukrán foci-EB alkalmából kapott különleges gúnyát, ezt az eseményt hirdeti oldalán a mozdony még 2013-ban is
(fotók: Magyarics Zoltán)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.